Minőség az ETI-nél


Az ETI által kifejlesztett minőségügyi rendszer folyamatokat, eljárásokat, szervezeti formákat és eszközöket ötvöz a valódi minőség biztosítására. Kiterjed valamennyi műszaki és technológiai szervezetre, az összes termelési és üzleti folyamatra garantálva termékekinek és szolgáltatásainak magas színvonalát.

 

 
ISO 9001 Tanúsítvány
 
ISO 14001 Tanúsítvány
     
 
Kíváló Üzleti Teljesítmény Díj
 
Kíváló Hitelmiősítési Tanúsítvány

Az ISO 9001 szabvány szerinti minőségügyi rendszer tanúsítása

Az ETI jókor felismerte, hogy szükségessé vált termékeinek és szolgáltatásainak minőségbiztosítása. Ezért elindított —és sikeresen végrehajtott— egy termelési és üzleti folyamatainak egészére kiterjedő projektet, aminek eredményeképpen már 1993-ban felállt egy, az ISO 9001 szerinti tanúsított, minőségügyi rendszer. Ezt az ETI azóta is folyamatosan fejleszti, aminek keretében figyelembe veszi stratégiai partnereinek, ügyfeleinek, alkalmazottainak, beszállítóinak, tulajdonosainak és általánosságban a szélesebb közösségnek az igényeit, elvárásait is. 1999-ben, a második ciklus végén az újraminősítés folyamatába bevonták az időközben átszervezett Szerszámkészítő üzemet is, amely az ETI egyik fontos üzleti egysége. Az átalakítás fő szempontja a hatékonyabb működés és a jobb eredmény elérése volt. 2009-ben valamennyi termelő egység keresztülment az új, ISO9001:2008 szabvány szerinti újraminősítésen. 
 

Új eredmények a környezetvédelem területén

Az ETI felállította az ISO 14001 szabványnak megfelelő környezetközpontú irányítási rendszerét, és azóta is arra törekszik, hogy javítsa a környezettel való harmóniáját. Ennek alapja, hogy képes felismerni és kielemezni a problémákat —ami az első lépés a megoldás felé vezető úton.

2001-ben például felújította a géppark mosóvizének és a kompresszor állomás oljszennyezett vizének gyűjtő-leválasztó rendszerét a felszíni vizek védelme érdekében.


Az ETI d.d.  Kíváló Üzleti Teljesítmény Díja (PRSPO 2003)

A Szlovén Köztársaság által kiadott Kíváló Üzleti Teljesítmény Díj (PRSPO) a legmagasabb szintű állami elismerése egy szervezet hatékony üzleti működésének, modern és komplett termék- illetve szolgáltatáskínálatának, ami azoknak jó minőségén, a bennük megtestesülő tudáson és innováción alapul.

A díj jelzi: az ETI megértette, hogy dolgozóinak jóléte, az európai folyamatokba való beilleszkedés csakis termékeinek és szolgáltatásainak kifogástalan minősége révén, a gyártói-beszállítói-felhasználói oldal együttműködésének megteremtésével sikerülhet. A folyamatos minőségjavításhoz minden egyes személy erőfeszítésére, szervezett csapatmunkájára szükség van. Az ETI 1999 óta aktívan bekapcsolódott az üzleti kiválóság projektbe az önértékelési folyamaton keresztül. A pontozásos rendszer visszajelzést ad az elért előnyökről, a lehetőségek fejlesztéséről, hogy milyen mértékben közelítette meg a cég kitűzött jövőképét, összehasonlításban az európai cégekkel. 

Előző évben a 250 főnél többet foglalkoztató gyártók között bekerült a legjobbak közé, majd 2003-ban kategóriáján belül maximális pontszámmal elnyerte a Kiváló Üzleti Teljesítmény Díjat, ami a szlovén cégek közül az év legjobbjának jár.

Az ünnepélyes díjátadásra 2004 március 3-án került sor a Szlovén Filharmónikusok Csarnokában, Ljubljanában. Az előző verseny kapcsán kivívott Diplomát Dr. Tea Petrin gazdasági minisztertől, a 2003-as év Kíváló Üzleti Teljesítmény Díját pedig a miniszterelnöktől, Mr. Anton Roptól vehette át az ET igazgatótanácsának akkori elnöke, Mr Jožef Smrkolj.