Írjon be néhány szót a tartalom kereséséhez eg:
fuse,arrestor,00110115 technical...
Legutóbbi keresések
Technikai támogatás
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Fotovoltaikus húrvédelem: Az áram biztonságos áramlása

 

Fotovoltaikus 1500V d.c. rendszerek

A PV String védelemnél a PV modulok ellenáram elleni védelmét tartjuk szem előtt. Központi inverterekkel kombinálva használják, ahol a PV húrokat általában egyenáramban kombinálják. kombináló dobozok. Belül d.c. A kombinálódobozok, a PV-húrok hengeres biztosítéktartókba helyezett hengeres biztosítékokkal vannak védve.

 

Anže Jerman

Termék menedzser

 

Bevezetés

A fotovoltaikus rendszerek világában a PV modulok biztonságának és optimális teljesítményének biztosítása kiemelten fontos. Ennek egyik kritikus szempontja a PV húrok védelme a fordított áramokkal szemben. Ezek a fordított áramok akkor fordulhatnak elő, ha a PV-húrok párhuzamosan vannak csatlakoztatva, és potenciálisan túlmelegedést, rövidzárlatot vagy akár tüzet is okozhatnak. E kockázatok csökkentése érdekében a fotovoltaikus húrvédelem létfontosságú szerepet játszik. Ebben a cikkben elmélyülünk a PV húrvédelem világában, feltárjuk jelentőségét, és kiemeljük az ETI által kínált egyedi megoldást.

1. Fotovoltaikus húrvédelem: Az alapok megértése

A napelemes modulok soros összekapcsolásával egy fotovoltaikus lánc jön létre, ezáltal növelve a PV rendszer névleges feszültségét. Ha azonban a PV-modulok száma egy karakterláncban eléri a napelemes rendszer feszültséghatárát, a PV-húrok párhuzamosan kapcsolódnak. Ez a párhuzamos csatlakozás lehetőséget ad arra, hogy az egyik PV-modul meghibásodása esetén fordított áramok folyjanak át a PV-húrokon. Az ilyen lehetséges károk elkerülése érdekében megfelelő biztosítékokat kell alkalmazni a húrvédelemhez.

 

2. A megfelelő PV húrvédelem keresése: egy példa

Nézzük meg közelebbről, hogyan válasszuk ki a megfelelő PV húrvédelmet a névleges áram megfontolások alapján. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az itt megadott értékek csak illusztrációk.

 

1. ábra: A PV modul hátoldalára írt tipikus adatok

A PV-húrvédelem névleges áramának meghatározásához meg kell határozni a rövidzárlati áramot (Isc) a PV-modulok szabványos vizsgálati körülményei között. Ez az információ általában a PV modul hátoldalán található:

 

 

A PV String védelem névleges árama a számítás szerint 27,6 A és 44,2 A között van. A biztosítékválasztás szerint a választott névleges áram 30 A, 32 A, 35 A vagy 40 A lehet. A teljesítménydisszipációt figyelembe véve és a biztosítékok leértékelési tényezőit, célszerű a legnagyobb megengedett névleges áramot választani, amely példánkban 40 A.

Ezenkívül elengedhetetlen a PV modul hátoldalán feltüntetett maximálisan megengedett soros biztosíték ellenőrzése. A számított érték nem haladhatja meg ezt a maximálisan megengedett értéket. Fontos megjegyezni, hogy ez a példa nem veszi figyelembe az egyéb kültéri feltételeket, például a környezeti hőmérsékletet. A vezetékvédelem névleges áramát újra kell számítani a létesítmény környezeti feltételeire vonatkozó teljes körű információ alapján.

 

 

3. ábra: Az ETI szabványos 1500 V d.c. biztosítéktartó biztosítékokhoz 40 A-ig 

3. Következtetések: Az ETI egyedi megoldása és azon túl

 

A PV húrok védelme döntő fontosságú párhuzamos csatlakozásuk miatt, ami érzékenysé teszi őket a fordított áramokra. A húrvédelem elsődleges feladata, hogy megvédje a PV modulokat az ilyen fordított áramoktól, amelyek a PV modulokon belüli túlmelegedésből vagy rövidzárlatból származhatnak. A teljes körű gPV-karakterisztikával rendelkező hengeres biztosítékok megbízható védelmet nyújtanak, gyorsan működnek és széles védelmi területet biztosítanak. Ez biztosítja, hogy a PV húrok védve legyenek a fent említett hibák ellen. Az ETI egyedi kialakítása nem csak ezt a megbízható védelmet kínálja, hanem helyet takarít meg a kombinálódobozokon belül, és csökkenti a DC kombinálódobozokkal kapcsolatos általános költségeket.

 

 

 

 

 

Your basket is empty.